2011. november 27., vasárnap

Adventi készülődés és gyertyagyújtás Ősiben









Az adventi készülődés jegyében telt a szombat délelőtt, november 26-án, a nagyvárad-ősi református gyülekezetben. Hittanórások, a konfirmandusok két, teljes létszámban jelenlévő évfolyama és az ifjak vettek részt, a felnőttekkel együtt közel negyvenen, az adventi koszorú elkészítésében.

    Minden kezdet nehéz – állapították meg, akik először veselkedtek neki a koszorúkészítéshez. A nagyobbak közül azonban többen már gyakorlott mozdulatokkal készítették, a Cvikker Eszter által felajánlott fenyőágakból a szebbnél szebb koszorúkat. Demeter Magda szakszerű irányítása mellett a kisebbek is formás fenyőkarikákat készítettek. De kitettek magukért a fiúk is, bizonyítva, hogy nem csak a kátétanulásban, de a kézügyesség terén is állják a sarat.  
    A foglalkozás során a Nőszövetség szorgos asszonyai és Veres Anna elnök asszony meleg teával és finom pogácsával vendégelték meg a serény ifjakat. Az elkészült koszorúk az adventi hetek során az otthonok díszei lesznek, hiszen ki-ki hazavihette keze munkáját családja számára.
    Az ősi gyülekezetben másnap, advent első vasárnapján, az istentisztelet elején Mezei Márk, második évfolyamos konfirmandus gyújtotta meg az első gyertyát, az úrasztalán elhelyezett koszorún.
A vidám foglalkozás résztvevői Ősi lesi leánygyülekezetére is gondoltak: a szórványban élő testvérek kis református temploma számára is készült koszorú, melyen az ott tartandó legközelebbi istentiszteleten, december 4-én gyújtják majd meg az első két gyertyát.
F. T.
Fotó: Veres Anikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése