2012. május 22., kedd

Konfirmáció Nagyvárad-Őssiben

Két éves felkészítőt követően tizenhat ifjú tett bizonyságot hitéről, május 20-án vasárnap délelőtt, a Nagyvárad-Őssi református templomban tartott ünnepi, konfirmációi istentiszteleten.

    Zsúfolásig megtelt a fiatalok szülei által szépen feldíszitett templom, ezért sokan kint, a szabadban elhelyezett padokon hallgatták végig a kihangosított istentiszteletet. Ennek során a gyülekezet parókus lelkésze, Csűry István püspök szolgált igehirdetéssel, az 5Móz 32,1-4 alapján.
Ezt követően Fábián Tibor segédlelkész a Zsolt 1,1-3 alapján arra emlékeztette az ifjakat, ha meginganak, ha idegen utak csábítják őket, ha csúfolódók kínálják helyüket számukra, a kapaszkodót mindig abban az Úrban kereshetik és találhatják meg, aki anyaszentegyházában, biztos helyen akarja tudni őket. Az Ő közelében.
A fiatalok kezdeti izgalma - melynek során szeretteik biztató pillantásait keresték – hamar feloldódott és méltóságteljes hangulatban, minden káté kérdésre hibátlanul válaszolva tettek bizonyságot hitükről, Krisztus és az anyaszentegyház iránti elkötelezettségükről.
Pünkösd első napján, a délelőtt 11 órától kezdődő istentisztelet során, az egyház önálló tagjaiként, első alkalommal élnek az úri szent vacsora sákramentumával a nagyváradi-őssi fiatalok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése