2011. december 27., kedd

Krisztus-fogadás Őssiben



Közel negyven gyermek és ifjú tett verses-énekes bizonyságot a megszületett Megváltóról a várad-őssi református gyülekezet december 24-én tartott ünnepi istentiszteletén.

Minden bizonnyal sok gyermeknek felejthetetlen élmény marad a Szentestén előadott karácsonyi műsor. Idén mintegy negyven gyermek – hittanórások, az első és a második konfirmandus évfolyam és mások – vett részt a verseket, énekeket és prózát tartalmazó ünnepi műsorban. Köszönjük ifjú testvéreink szorgalmát és bizonyságtételét, melyet a Nőszövetség szervezésében a jól megérdemelt ajándékosztás követett.
    Karácsony első napjának délelőttjén két istentiszteletre került sor, 9 és 11 órától, melyeket a hívek úrvacsorai közössége zárt. Az istentiszteleteket követően beteg testvéreinket otthonaikban kerestük fel a szent jegyekkel.
    December 26-án, karácsony második napján ismét megtelt a templom ünneplőkkel. Ez alkalommal a hónap névnaposait is ünnepelték. Az istentisztelet végén Bordás Imre főgondnok és Gulyás Olga gondnok névnapja alkalmából köszöntötte az egyházközség parókus lelkészét, ft. Csűry István püspököt.
    Az együttlét szeretetvendégséggel zárult, a Nőszövetség szervezésében.
    Ünnepi istentiszteletekre került sor az Őssihez tartozó szórványokban is. Karácsony első napján Lessen és Sályiban, az ünnep második napján pedig Inándon és Cséffán hangzott el a megváltó Krisztus születését hirdető evangélium.
F.T.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése